Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Års- och hållbarhetsredovisningsseminarium
Image removed

Års- & hållbarhetsredovisningsseminarium

Den 16 juni genomförde vi vårt årliga Års- och hållbarhetsredovisningsseminarium med fler än 270 anmälda deltagare. Seminariet bygger på H&H:s årliga undersökning av års- och hållbarhetsredovisningarna från de 100 största bolagen på Nasdaq Stockholm. De stora trenderna i årets undersökning är:

  • Andelen bolag som trycker sina års- och hållbarhetsredovisningar har minskat med 18,5 procentenheter på två år, och redovisningar som är anpassade för skärmläsning har fått sitt stora genomslag. 45% av redovisningarna är optimerade för att på något sätt i ett första steg läsas på skärm.
  • Allt handlar om klimatet. Endast ett bolag saknar helt klimatrapportering. 55% av bolagen uttalar att de ska vara klimatneutrala någon gång mellan 2030 och 2050. Av de 44% som kommenterar EU:s taxonomi så uttalar 4 av 5 bolag att de uppfattar att de omfattar av rapporteringskraven.
  • Tydligt fokus på att använda redovisningen som en plattform för varumärke och kommunikativa budskap som driver och förstärker bolagens marknadsposition.

Vill du träffa oss, diskutera undersökningen och hur vi på H&H kan bidra till att utveckla ditt företags redovisning – kontakta Malin Johansson så bokar vi in ett första möte.info@halvarsson.se 
+46 8 407 20 00
© 2018 H&H Group

Sveavägen 20
Box 3666
103 59 Stockholm

Som kund hos Hallvarsson & Halvarsson blir du del av någonting större

Tillsammans med systerbyråerna Berntzon:BylundBysted, Comprend, Consilio International, Creo, Hilanders, Identx, Intellecta, Involve, Jung Relations, Mindmakers PR, Savvy, Socialminds, Springtime, Tomorrow, och Wonderland bildar vi Sveriges största kommunikations­grupp ‐ H&H Group