Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Medarbetare

Håkan Jonsson

Senior Director, Partner

+46 761 09 05 23
hakan.jonsson@halvarsson.se
LinkedIn

Håkan är Director inom teamet för Public Affairs. Han har varit på H&H sedan 2009 efter en lång karriär inom staten som diplomat, toppbyråkrat och politiker.

Håkan var under många år diplomat, men har också varit biträdande generaldirektör för Kommerskollegium och statssekreterare för EU-frågor knuten till Statsrådsberedningen under EU-minister Cecilia Malmström (fp). Han har en jur. kand. från Lunds universitet, kompletterad med EU-utbildning vid Collège d’Europe samt UD:s diplomatprogram.

Håkan är kreativ och driven, med en vass penna på svenska och engelska. Han har en oöverträffad bredd i sina erfarenheter av hur politiker och myndigheter fattar beslut genom sin bakgrund inom riksdagen (både som politisk tjänsteman och som expert), regeringen (både som politiker och diplomat), ledningsgrupp för statlig myndighet, domstol (tingsnotarie) och EU-maskineriet (både inom Ministerrådet, Europaparlamentet och Kommissionen).

Konsultprofil

  • Public Affairs
  • European Affairsinfo@halvarsson.se 
+46 8 407 20 00
© 2018 H&H Group

Sveavägen 20
Box 3666
103 59 Stockholm

Som kund hos Hallvarsson & Halvarsson blir du del av någonting större

Tillsammans med systerbyråerna Berntzon:BylundBysted, Comprend, Consilio International, Creo, Hilanders, Identx, Intellecta, Involve, Jung Relations, Mindmakers PR, Savvy, Socialminds, Springtime, Tomorrow, och Wonderland bildar vi Sveriges största kommunikations­grupp ‐ H&H Group