Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Nyheter

Hallvarsson & Halvarsson lanserar nätverk för finfluencer

Kommunikations­byrån Hallvarsson & Halvarsson lanserar nätverket ”After the bell” för finfluencers, det vill säga spar-, börs- och investeringsprofiler som har stort inflytande på sociala medier. 

- Vi ser att kapitalmarknaden idag påverkas alltmer via sociala medier. Kunskap om vilka påverkare som finns på sociala medieplattformar är av stort värde för våra kunder samtidigt som vi med vår expertis inom investor relations och finansiell kommunikation kan bidra med intressant och exklusivt innehåll samt kunskap till den här gruppen. Det blir en win-win för alla, säger Anna Grönlund Krantz, VD på Hallvarsson & Halvarsson.

Hallvarsson & Halvarsson har de senaste åren sett en ökad efterfrågan från bolag på kunskap kring hur man bygger IR-kommunikation i sociala medier. Då många företag är ovana vid plattformarna ser vi ett behov av ett nätverk som främjar dialog mellan börsbolag och finfluencers.

Nätverket kommer att erbjuda medlemmarna exklusivt, relevant och intressant innehåll, t.ex. exklusiva möten med bolag och finansprofiler, nätverkssammankomster, kunskap om Investor relations och finansiell kommunikation.

- Det fantastiska med sociala medier är att vem som helst kan skapa ett konto och dela med sig av sina tankar och idéer. Nätverket för att lyfta hur man kommunicerar på ett bra sätt gällande investeringar är rätt i tiden. Jag ser väldigt mycket fram emot att bidra till att fler intresserar sig för aktier och frågor kopplat till investeringar, säger Olivia Karlsson, sparprofil på twitter, (https://twitter.com/oliviakaarlsson).

Inom ramen för satsningen kommer Hallvarsson & Halvarsson att upprätta egna konton på Twitter, Linkedin och Instagram under namnet @HH_AftertheBell. Kontot kommer att publicera innehåll, tips och fakta från H&Hs experter samt intressant information från våra kunder.

Nätverket kommer ha en redaktion som leds av Elin Agorelius, Associate på Hallvarsson & Halvarsson och sparprofil under användarnamnet Sparkjolen på Twitter och Shareville.

- Det fantastiska med det community som finns på sociala medier kring börsen och relaterade ämnen är att det gör samtal som tidigare skett i stängda rum tillgängliga för fler. Från välkända Twitterprofiler, till börs-vdar, till personer som precis funnit detta intresse. Alla kan få kontakt och lära sig av varandra, säger Elin Agorelius, Associate på Hallvarsson och Halvarsson.

Om nätverket:
För att identifiera relevanta personer till nätverket har Hallvarsson & Halvarsson gjort en kvantitativ och kvalitativ bedömning av relevanta profiler. Det är inte är ett formellt nätverk, utan byrån skannar kontinuerligt diskussionerna på sociala medier för att identifiera relevanta profiler och ämnen. Det viktigaste med profilerna är att de är seriösa, har ett intressant innehåll och en relevant följarskara.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Grönlund Krantz, VD
Elin Agorelius, Associate

Pressmeddelandet finns även publicerat här:
Realtid
Cision/Hallvarsson & Halvarsoninfo@halvarsson.se 
+46 8 407 20 00
© 2018 H&H Group

Sveavägen 20
Box 3666
103 59 Stockholm

Som kund hos Hallvarsson & Halvarsson blir du del av någonting större

Tillsammans med systerbyråerna Berntzon:BylundBysted, Comprend, Consilio International, Creo, Hilanders, Identx, Intellecta, Involve, Jung Relations, Mindmakers PR, Savvy, Socialminds, Springtime, Tomorrow, och Wonderland bildar vi Sveriges största kommunikations­grupp ‐ H&H Group