Almedalen 2022 - Smalare och smartare

6/7/2022
Almedalen är tillbaka. Men är det ett återuppvaknande att räkna med eller kommer veckan, som vissa tror, nu sakta att slumra in för gott? Sofia Arkelsten och Danjell Elgebrandt har varit på plats och vet vad som gäller.
Almedalen 2022 - Smalare och smartare

Årets Almedal har en mer behändig storlek. Ungefär 2000 seminarier i det officiella programmet och de genomförs på kortare tid eftersom veckan kortats till fem dagar. De arrangemang som genomförs är välbesökta och högkvalitativa överlag. Det är fullt eller överfullt på de allra flesta. De som valt att genomföra sina event i år har fått god utdelning. Valåret märks, men det är en myt att Almedalen är störst de åren.

Årets politikervecka i Visby är någon slags omstart efter pandemin och den är faktiskt uppdaterad. Almedalens död är betydligt överdriven. Den unika mixen av snabbt och sävlig, proffsigt och avslappnat, strukturerat och aktivistiskt kunde inte ens pandemin rå på.  

Politiken tar nu större plats. Två partiledartal om dagen ger mer politisk nerv. Debatter, seminarier, intervjuer och rundabordssamtal förs om alla möjliga ämnen. De traditionella mediehusen stretar på. Techjättar och sociala media tar mer plats. Life Science, energi och hållbarhet är stora teman. Som tidigare ryms även smala och nyskapande event.  

Vi som varit med länge ser en återgång till en mer hanterlig Almedal i formatet. Innehållet har dock förnyats. Pandemin har tvingat fram förändringar. Tempot är högre men känslan är mer avspänd. Möjligen en paradox - men så är det. Det är tydligt att både vi som arrangörer och besökare tänkt igenom vad som verkligen är viktigt. Kvalitativa samtal och mänskliga möten om ämnen som berör näringsliv och politik.  

Uppenbarligen har vi saknat att träffa andra människor i både planerade möten och spontana. Det är stort att åter vara en del av denna politiska folkfest.  

Läs mer om statistiken för Almedalen som vår systerbyrå Springtime-Intellecta tagit fram. Roligare än du tror!

Vill du veta mer om H&H:s Almedalserbjudande? Kontakta gärna oss!

Sofia Arkelsten, Executive Director

sofia.arkelsten@halvarsson.se

Danjell Elgebrandt, Director

danjell.elgebrandt@halvarsson.se

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med Public Affairs?
Johanna
Johanna Elgenius
Senior Director, Practice Lead Public Affairs
+46 73 367 66 51
johanna.elgenius@halvarsson.se
Sofia
Sofia Arkelsten
Senior Director, Practice Lead Public Affairs
+46 70 358 44 43
sofia.arkelsten@halvarsson.se

Vill du veta mer?

Anna
Anna Grönlund
CEO, Partner
+46 70 637 33 51
anna.gronlund.krantz@halvarsson.se