Kortvecka i Visby ställer höga krav på planering

Almedalen 2023 handlar om effektivitet och goda förberedelser. Det är betydligt kortare tid att få jobbet gjort och viktigt att prioritera!
Kortvecka i Visby ställer höga krav på planering

Politikerveckan i Visby är en unik möjlighet till möten och kommunikation i ett politiskt sammanhang under friare former. Almedalen är fortfarande den viktigaste gemensamma mötesplatsen för politik, samhälle och näringsliv. Givet skärpt säkerhetsläge är det än viktigare med öppet och tillgängligt demokratiskt samtal.

Förra årets största samtalsämne var hur roligt det var att ses. Näst störst var det nya upplägget för veckan och att den bara var fem dagar med mer politik på kortare tid. Hållbarhet kom trea, trots att de allra flesta seminarierna och mötena handlade om hållbarhet på något vis.

I år är konceptet ändrat igen, med framflyttad vecka som kortats till fyra dagar med två partiledartal varje dag, där partierna dessutom har varsin halvdag i parken.

Det ställer höga krav på planering för alla på plats. Public Affairsarbetet under politikerveckan är ingen egen aktivitet, snarare en del av den samlade strategiska kommunikation som bidrar till affärsmålen. H&H arbetar med ett upplägg för före, under och efter dagarna i Visby för att få bäst effekt och ge mest värde. Vi bistår våra kunder med rådgivning och genomförande för helheten eller delar. Helt enkelt handlar det om att i tid påbörja policyförslag och positionering. Sedan går det att genomföra en väl förberedd, smart planerad och tidseffektiv tid i Visby, följt av insiktsdriven strategisk kommunikation och uppföljande arbete.

Det viktigast är trots allt att frågorna linjeras med politikens prioriteringar och bidrar till att lösa samhällsproblem. Allmänintresset slår särintressen oavsett hur lång tid det finns för kommunikation.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med Public Affairs?
Johanna
Johanna Elgenius
Senior Director, Practice Lead Public Affairs
+46 73 367 66 51
johanna.elgenius@halvarsson.se
Sofia
Sofia Arkelsten
Senior Director, Practice Lead Public Affairs
+46 70 358 44 43
sofia.arkelsten@halvarsson.se

Vill du veta mer?

Anna
Anna Grönlund
CEO, Partner
+46 70 637 33 51
anna.gronlund.krantz@halvarsson.se